Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

07.03.2021

Koronatilanteesta johtuvia muutoksia, rajoituksia ja poikkeuksia kunnan palveluissa


Tiedote 7.3.2021 

Koronatilanteesta johtuvia muutoksia, rajoituksia ja poikkeuksia kunnan palveluissa sekä toimipisteissä

Kaikille yhteiset suositukset

 • käytä kasvomaskia
 • pidä yli 2 m turvavälit
 • pese ja desinfioi käsiä
 • yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan
 • älä mene sairaana töihin, kouluun tai muihin julkisiin tiloihin
 • jos oireilet, mene testiin
 • sisätiloissa tai ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksia ja yleisiin kokouksiin voi osallistua korkeintaan kuusi henkilöä
 • vain ehdottoman tärkeät tilaisuudet ja kokoukset tulee järjestää, muita tulee välttää
 • yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi
 • matkustamista ja kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja tulee välttää

Koronavirus ja varsinkin sen muunnokset tarttuvat helposti. Kaiken ikäiset voivat sairastua, myös vakavasti. Siksi on tärkeää jaksaa edelleen noudattaa kaikkia turvallisuusohjeita pahenevan pandemiatilanteen keskellä. 

Jokiläänin kansalaisopisto 

Kevään 2021 lähiopetuksen alkaminen lykkääntyy edelleen. 

Poikkeuksena yksilöopetus (lähinnä soitonopetus), joka jatkuu normaalisti, ellei opettajan kanssa ole erikseen muuta sovittu. Joitakin kursseja pidetään etäyhteydellä. Näistä opettajat tiedottavat ko. kurssien opiskelijoita.

Kunnankirjasto

Jokioisten kirjasto on avoinna normaalisti, paitsi lehtilukutilan itsepalvelukäyttö keskiviikkoisin klo 11 -13 on tauolla. Kirjaston aukioloaikoina lehtilukutilassa max. 2 asiakasta kerrallaan, 15 min asiointisuositus.

Asiakastietokone on käytössä, tulostaminen ja kopiointi on mahdollista. 

Kirjaston lukutila ja ryhmätila ovat poissa käytöstä sekä ryhmäkäynnit tauolla.

Aineistoja voi valita normaalisti hyllyistä. Aineiston varaamisessa suosittelemme verkkokirjaston käyttöä (louna.finna.fi). Henkilökunta palvelee mielellään myös sähköpostitse ja puhelimitse jokioisten.kirjasto@jokioinen.fi p. 050 4380 632. Lainauspalvelut ovat käytettävissä normaalisti. Asioi aina kasvomaskin kanssa! Pidä käyntisi mahdollisimman lyhyenä, mielellään korkeintaan 15 minuutin mittaisena. Älä jää oleskelemaan kirjastotilaan.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto on toistaiseksi suljettu. Asiointi ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse. Henkilökohtainen asiointi ajanvarauksella.

Yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta (kunta>yhteystiedot). Paperipostia voi jättää kunnantalon postilaatikkoon (pääoven vieressä).

Kunnantalon kokoustiloissa ei ole mahdollista kokoontua sulkuaikana. 

Liikunta- ja vapaa-aikapalvelut

Jokioisten kunnan liikuntatilojen koronaohjeistukset

 • Jokioisten Kuntokeskus on suljettu 8.-28.3.
 • Urheilukeskuksen huoltorakennus on suljettu 8.-28.3.
 • liikuntasalien käyttövuorot Miinalla, Paanalla ja Datumilla lopetetaan 8.3. alkaen muilta paitsi alle 12-vuotiaiden lasten ohjatuilta liikuntaryhmiltä
 • harjoitusten aikana noudatettava 2 metrin turvaväliä
 • ryhmien välisiä kohtaamisia ei tule olla, kun harrastajaryhmät tulevat vuoroilleen
 • liikuntasaleista tulee poistua heti, kun salivuoro loppuu
 • salivuoron vastuuhenkilön velvoitetaan pitävän kirjaa käyttäjien henkilötiedoista 2 viikon ajan ja toimittamaan ne tarvittaessa vapaa-aikasihteerille
 • pukuhuoneissa ja siirtymätilanteissa on muistettava turvavälit ja käsihygienia sekä vahvana suosituksena maskin käyttö
 • ohjatut Datumin ryhmäliikuntatunnit ovat tauolla toistaiseksi 

Perusopetus

Kunnan peruskoulut siirtyvät 8.3. alkaen etäopetukseen 28.3. saakka luokkien 7-9 osalta. Koulut tiedottavat asiasta vanhempia ja oppilaita sekä antavat tarkemmat ohjeet opetusjärjestelyistä ja ruokahuollosta. Alakoulujen oppilaat jatkavat lähiopetuksessa. 

Tekniset palvelut / vesihuolto

Jokioisten kunnan vesihuoltolaitos (puhtaan veden jakelu ja jäteveden käsittely) toimii normaalisti. Tekniset palvelut toimivat muiltakin osin lähes normaalisti. 

Tietotalo

Asiointi Jokioisten Tietotalolla ennakkoon sopimalla ja ajanvarauksella. Kahvioravintola Wendlasta saa noutaa lounasannoksia klo 10.30 – 12.30. Myös kotiinkuljetuspalvelu. Soita 040 8491395 aamulla klo 9.30 mennessä. Muutoin Tietotalo on toistaiseksi suljettu. 

Varhaiskasvatus

Koronatilanteen johdosta noudatetaan OKM:n ja THL:n antamia ohjeita ja suosituksia varhaiskasvatukseen tartuntojen ehkäisemiseksi. Tarpeettomia lähikontakteja vältetään toiminassa ja noudatetaan tartuntoja ehkäisevää hygieniaa mahdollisimman tarkasti.

Pyydämme vanhempia huomioimaan, ettei lievästikään sairasta tai oireilevaa lasta saa tuoda päivähoitoon ja esiopetukseen. Näissä tapauksissa tulee ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon, joka arvioi lapsen tilanteen ja määrittelee lapsen paluun ajankohdan päivähoitoon. Mikäli lapsi sairastuu kesken hoitopäivän, vanhemmille ilmoitetaan asiasta lapsen noutamiseksi mahdollisimman pian hoidosta. Odotusaikana lapsi eristetään muusta lapsiryhmästä mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.

Pahoittelemme em. toimenpiteistä asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa! Näin yritämme osaltamme vähentää taudin leviämismahdollisuuksia ja turvata kuntalaistemme terveyttä. PYYDÄMME NOUDATTAMAAN KOKOONTUMISRAJOITUKSIA niin oman kuin muidenkin terveyden turvaamiseksi!

Lisätietoja:

Vs. kunnanjohtaja Mika T. Rantala, puh. 050 5925 858

Henkilöstöpäällikkö Birgitta Mäkelä, puh. 050 5515 777

Sivistystoimenjohtaja Jari Sillanpää, puh. 050 5451 005

Kunnaninsinööri Kari Tasala, puh. 050 592 5850

Varhaiskasvatusjohtaja Arja Mikkola, puh. 050 5925 859

Kirjastonjohtaja Kaisu Eldén, puh. 050 4687 810

Kehittämispäällikkö Stiina-Liisa Pirkkamaa, puh. 050 592 5863 (Jokioisten Tietotalo)

Työllisyyspäällikkö Mikko Mäkelä, puh. 044 7588 393

Vapaa-aikasihteeri Jari Menna, puh. 050 5174456

 

7.3.2021

Jokioisten kunta


 

Lisätiedot

Jokioisten kunta
Keskuskatu 29 A
31600 Jokioinen

Kunnanvirasto on suljettu koronatilanteen vuoksi toistaiseksi. Asiointi puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse, tarvittaessa voi sopia tapaamisesta. (Kunnanvirasto on normaalitilanteessa avoinna
ma klo 9.00-16.30
ti-pe klo 9.00-15.00)

Virallinen sähköpostiosoite
jokioisten.kunta(at)jokioinen.fi

Henkilöhaku
(luottamushenkilöt ja henkilöstö) Sähköposti
etunimi.sukunimi(at)jokioinen.fi

Faksi
03 4384 025