Sisältöön »
 
Asukas

MILJOONA ROSKAPUSSIA-KAMPANJAINFO


Jokioisten kunta kannustaa kuntalaisia ja kaikkia, jotka haluavat siistiä lähiympäristöään, osallistumaan jälleen Ylen Miljoonaroskapussia-kampanjaan. 

Jokioinen oli mukana Miljoona roskapussia –kampanjassa vuonna 2023. Jokioisissa kerättiin kahden kuukauden aikana yhteensä 816 pussia roskia.  Asukaslukuun suhteutettuna Jokioinen sijoittui kilpailussa sijalle 10! Koko Suomessa kerättiin yli 210 000 pussillista roskia. 


Mistä on kysymys?


 • Yle järjestää keväällä 2024 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on:
  • innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa
  • vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan
  • havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä

 

 • Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023 ja sen aikana roskapusseja kirjattiin laskuriin 210 372 kpl. Laskuri jatkaa tästä luvusta avautuessaan
 • Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024 
 • 15.4.2024 alkaen ihmiset voivat itse käydä siellä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän oman kaupunkinsa/kuntansa kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti
 • Kampanjan kumppaneiksi on ilmoittautunut mukaan yli 140 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä. 


Jokioisten kunta on mukana kampanjassa:


 • Roskapusseja voi viedä Jokioisten kunnan yleisiin roska-astioihin katujen ja puistojen varsilla (kts. kartta). Lisäksi kampanja aikana 15.4.-15.6.2024 löytyy 660 litran jäteastia urheilukentän parkkipaikalta. Kampanja-aikana roska-astioita tyhjennetään tiheämmin. Astioihin ei saa viedä kotitalousjätettä.
 • Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään!
 • Yksittäinen roskien kerääjä voi lainata roskapihtejä kirjastosta. Roskapihdit voi lainata kahdeksi viikoksi eikä niitä voi varata. Pihdit lainataan ja palautetaan Jokioisten kirjaston vastaanoton asiakaspalvelutiskiltä. Roskapihtien lainaamisessa on normaalit myöhästymis- ja muistutusmaksut.


Näin voit osallistua kampanjaan

 1. Hanki Yle-tunnus https://yle.fi/aihe/yle-tunnus
 2. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
 3. Lähde ulos – yksin tai porukalla
 4. Kerää roskia ympäristöstä
 5. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
 6. Kirjaudu Ylen verkkosivuille 
 7. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
 8. Haasta ystäväsi mukaan!

 

KIITOS, ETTÄ OLETTE MUKANA!Alhaalla olevassa kartassa näkyvät kunnan yleisten alueiden puistoroskakorien sijainnit.

 
 

Lisätiedot:

Kunnanpuutarhuri
Jukka Suonpää
050 5925 870
jukka.suonpaa(at)jokioinen.fi