Kouluruokailu
Kouluruokailutoiminnan järjestää kunnan ruokapalvelu.
Kouluruokailun tarkoituksena on omalta osaltaan luoda edellytykset oppilaan hyvinvoinnille, terveydelle ja työteholle. Kouluateria sisältää lämpimän pääruoan lisäkkeineen, leipää ravintorasvaa ja juoman. Koulussa tarjottu lounas tyydyttää noin kolmanneksen oppilaan päivittäisestä ravintotarpeesta, mikäli aterian kaikki osat syödään. Kuuden viikon ruokalistakiertoon tuovat vaihtelua erilaiset juhlat ja ruokailun teematapahtumakalenteri.
Kouluissa tarjotaan oppilaalle myös erityisruokavalion mukaista ruokaa, mikäli siihen on selvät lääketieteelliset tai eettiset syyt. Erityisruokavalioon tarvitaan aina terveydenhoitajan tai lääkärinlausunto.
Teemapäivät ja -viikot sekä erilaiset juhlat ja tilaisuudet saattavat aiheuttaa muutoksia ruokalistaan.