Sisältöön »
 
Jokiläänin kansalaisopisto

Uudet kurssit verkossa!

Syvävenyttely verkkokurssi keskiviikkoisin 17.3.-5.5. klo 19:15-20:00. Syvävenytyksissä viihdytään ja niihin hakeudutaan rauhassa. Opetus tapahtuu Google Meetin kautta. Tunneille tarvitset vain laitteen nettiyhteydellä ja hieman tilaa, jumppa-alustan sekä lämpöiset, mutta joustavat asusteet. Myös tyynystä ja viltistä saattaa tunnilla olla iloa. Hinta 23 euroa. Ilmoittautuminen viimeistään 12.3. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: opistopalvelut.fi/jokilaani tai puhelimitse klo 11-17, 044 792 8148.

Ilmoittautuminen syvävenyttely -verkkokurssille opistopalvelussa.


Kuntojumppa tiistaisin 9.3.-27.4. klo 17:30-18:15. Tunnilla kehitetään koko kehon lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tasapainoa oman kehon painolla sekä kotoa löytyvillä välineillä tehtävillä harjoituksilla.Opetus tapahtuu Zoomin kautta. Tunneille tarvitset vain laitteen nettiyhteydellä sekä hieman tilaa, mukavat liikkumiseen sopivat vaatteet, jumppamaton ja vesipullon. Hinta 23€.

Ilmoittautuminen Kuntojumppaan opistopalvelussa.


Mobility -kurssi tiistaisin 9.3.-27.4. klo 18:25-19:10. Kaipaatko lisää liikkuvuutta? Kiristääkö? Onko kehosi jumissa? Jos tavoitteenasi on kivuton, liikkuva, toimiva, tasapainoinen ja vahva keho, tule mukaan! Opetus tapahtuu Zoomin kautta. Tunneille tarvitset vain laitteen nettiyhteydellä sekä hieman tilaa, mukavat liikkumiseen sopivat vaatteet, jumppamaton ja vesipullon. Hinta 23€.

Ilmoittautuminen Mobility -kurssille opistopalvelussa.


 

Tiedote 12.2.2021

Valitettavasti kansalaisopiston kevään 2021 lähiopetuksen alkaminen lykkääntyy edelleen. Kanta-Hämeen pandemiaryhmä jatkoi koronaan liittyviä suosituksiaan 15.3. saakka. Jokiläänin kansalaisopistolla haluamme toimia vastuullisesti ja noudatamme STM:n, AVI:n ja sairaanhoitopiirin määräyksiä ja suosituksia.

Näillä näkymin opetus päästään aloittamaan tiistaina 16.3. Poikkeuksena yksilöopetus (lähinnä soitonopetus), joka jatkuu normaalisti, ellei opettajan kanssa ole erikseen muuta sovittu.

Pitämättä jääneitä tunteja pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan tiivistetysti heti kun opetus päästään aloittamaan. Tarvittaessa opetusta jatketaan keväällä suunniteltua pitempään. 

Mahdollisista kurssimaksujen palautuksia selvitellään keväämmällä.

Ajankohtaista koronaviruksesta, Kanta-Hämeen keskussairaala.


 

Tiedote 26.1.2021

Kansalaisopiston kevään 2021 lähiopetuksen alkaminen lykkääntyy edelleen.
Kanta-Hämeen pandemiaryhmä tiukensi koronaan liittyviä suosituksiaan. Jokiläänin kansalaisopistolla haluamme toimia vastuullisesti ja noudatamme STM:n, AVI:n ja sairaanhoitopiirin määräyksiä ja suosituksia.

Näillä näkymin opetus päästään aloittamaan tiistaina 16.2. Poikkeuksena yksilöopetus (soitonopetus) joka jatkuu normaalisti, ellei opettajan kanssa ole erikseen muuta sovittu.

Pitämättä jääneitä tunteja pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan tiivistetysti heti kun opetus päästään aloittamaan. Tarvittaessa opetusta jatketaan keväällä suunniteltua pitempään. 


 

Opiston toimisto uusissa tiloissa Jokioisten Tietotalolla

Uusien tilojemme käyntiosoite on Humppilantie 9. Toimisto avoinna klo 11-15, puhelimella tavoittaa klo 11-17. Puhelin: 044 792 8148. Sähköposti: jokilaanin.kansalaisopisto(at)jokioinen.fi. Postiosoite: Keskuskatu 29 A, 31600 Jokioinen. 

Tiedote 7.1.2021

Kansalaisopiston kevään 2021 lähiopetuksen alkaminen lykkääntyy edelleen. Näillä näkymin opetus päästää aloittamaan helmikuun alussa 1.2. Poikkeuksena yksilöopetus (soitonopetus), joka alkaa maanantaina 11.1.,ellei opettajan kanssa ole erikseen muuta sovittu.

Pitämättä jääneitä tunteja pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan tiivistetysti heti kun opetus päästään aloittamaan. Tarvittaessa opetusta jatketaan keväällä suunniteltua pitempään. 


 

Hyvää uutta vuotta!

Valoisaa uutta vuotta! Toivottaa Jokiläänin kansalaisopisto. Kuvassa kuusimetsä johon auringonvalo siivilöityy.

 


Tiedote 18.12.

KHSHP:n tiedotteen mukaan aikuisten harrastus- ja ryhmätoiminnan (mukaan lukien kansalaisopistot ja liikuntaryhmät) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoimintojen osalta jatketaan sulkutoimia.

Aikuisten lähiopetusta voidaan jatkaa siis aikaisintaan maanantaina 18.1. Loppiaisen jälkeen KHSHP päättää mahdollisesta jatkosta. Tiedotamme opistolta heti, jos uusia määräyksiä tulee. 

Lasten ja nuorten osalta yksityisopetusta ja alle 10 hengen pienryhmätoimintaa jatketaan torstaista 7.1. alkaen, ellei opettaja toisin ilmoita.

Kanta-Hämeen keskussairaalan sivuilla ajankohtaista tietoa.


 

Tiedote 1.12.

Koronaviruksen nopean leviämisen johdosta Jokiläänin kansalaisopiston opetus on päätetty keskeyttää AVI:n, sairaanhoitopiirin ja Jokioisten kunnanjohtajan ohjeiden perusteella jo tällä päivämäärällä ti 1.12. Tämä tarkoittaa, että täksi päiväksi ja tästä eteenpäin suunniteltu ja aikaisemmin syksyllä koronan takia pitämättä jäänyt opetus pyritään järjestämään ensi vuoden puolella. Näistä tunneista opettajat sopivat opiskelijoiden kanssa kunhan saadaan opetus alkamaan vuodenvaihteen jälkeen. Opettajille lähetetään ohjeita alkuvuodesta.

Tilanteen niin salliessa kevätkausi alkaa maanantaina 11.1.2021. Myös 7. – 10.1. pitämättä jäävät opetuskerrat pyritään pitämään alkuvuonna tai ainakin ennen kesää.   

Kurssimaksujen mahdollisen palauttamisen suhteen tarkistellaan tilannetta loppukeväällä.

Kansalaisopiston toimisto lomailee joulunajan ja on suljettuna 19.12.2020 - 6.1.2021. Toimisto avoinna jälleen to 7.1. klo 11.
 Loppiaisen jälkeen opiston toimisto muuttaa uusiin tiloihin Jokioisten Tietotalolle. Muuton takia loppiaisviikolla ei olla koko aikaa puhelimen vieressä.

Mahdollisesta kevätkauden alkamisen lykkäämisestä tiedotetaan loppiaisen jälkeen.  

Elonkierto universumissa -yleisluento netissä

Luentosarja jatkui maanantaina 7.12. klo 18 nettiluennolla, jonka piti Timo Ilomäki Lounais-Hämeen Uranus ry:stä. 
Kun käännämme katseen taivaalle, haaveilemme kaukaisista maailmoista. Miljardeja vuosia vanha valo saattaa kätkeä merkkejä elämästä Aurinkokuntamme ulkopuolella.
Onko Universumissa elämää?
Elonkierron puisto on erinomainen paikka tähyillä taivaan tapahtumia, mutta mitä tavallinen harrastaja voi havaita?
Ohessa linkki luennontallenteeseen.

Elonkierto universumissa -yleisluento YouTubessa 7.12. klo 18.


 

Ilmoittautuminen alkanut 17.6.

Lukuvuoden 2020-2021 kurssit nähtävillä ja ilmoittautuminen opistopalvelussa..

Kurssimaksuihin (myös työkausimaksuun) on tehty muutoksia, suosittelemme tutustumaan ohjeisiin opistopalvelussa.
Nopein ja varmin tapa ilmoittautua on netissä, mutta onnistuu myös puhelimitse opiston toimistoon.

Tervetuloa opinpoluille Jokiläänin kansalaisopistoon -luonnollisesti!

""


 

Opiskelijat opin poluilla -ideoita alkavalle opistovuodelle edelliseltä kaudelta. Näyttelykooste YouTubessa.


 


Pertun päivän arvontatehtävä ja sen vastaukset (YouTube)


 


Muutoksia painettuun kurssiohjelmaan ja kotisivuiltamme löytyvään pdf –versioon.

Jokiläänin kansalaisopistossa tehtiin 20.8.2020 päätös, että jos opetus joudutaan keskeyttämään terveysviranomaisten koronaviruksen takia antaman määräyksen johdosta eikä opetuskertoja pystytä korvaamaan kesään 2021 mennessä, kurssille ilmoittautunut opiskelija joutuu maksamaan vain pidetyistä oppitunneista.   

Opetustila-asiat aiheuttavat myös pohdintaa. Opetushallituksen ohjeiden mukaan opiskelijoiden etäisyys toisistaan on oltava vähintään 1 – 2 metriä. Tämän johdosta osan kurssien maksimiopiskelijamäärää on jo vähennetty. Samalla myös joillakin kursseilla toteutumiseen vaadittava seitsemän aloittavan opiskelijan määrä on päätetty laskea kuuteen.  

 


Jokiläänin kansalaisopiston kurssiohjelma 2020-2021 (pdf)

Paperiversio jaetaan kotitalouksiin 12.8. mainosjakelun yhteydessä.

 

Toimintakertomus 2019 (pdf)

 

Tiedote: Kansalaisopisto tuottaa hyvinvointia, ystäviä ja edullisia kuntalaisia.

Julkaisu: Hyvinvointia ja sosiaalista pääomaa - kansalaisopiston hyödyt

 

Jokiläänin kansalaisopiston toimisto

Käyntiosoite: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9
Postiosoite: Keskuskatu 29 A,
31600 Jokioinen

044 792 8148
jokilaanin.kansalaisopisto(at)
jokioinen.fi
Avoinna klo 11-15, puhelin klo 11-17

Olemme myös 
Instagramissa
Facebookissa
Youtubessa
Peda.netissä