Sisältöön »
 
Jokiläänin kansalaisopisto

Muutoksia painettuun kurssiohjelmaan ja pdf –versioon.

Jokiläänin kansalaisopistossa tehtiin päätös, että jos opetus joudutaan keskeyttämään terveysviranomaisten koronaviruksen takia antaman määräyksen johdosta, kurssille ilmoittautunut opiskelija joutuu maksamaan vain pidetyistä oppitunneista.   

Opetustila-asiat aiheuttavat myös pohdintaa. Opetushallituksen ohjeiden mukaan opiskelijoiden etäisyys toisistaan on oltava vähintään 1 – 2 metriä. Tämän johdosta osan kurssien maksimiopiskelijamäärää on jo vähennetty. Samalla myös joillakin kursseilla toteutumiseen vaadittava seitsemän aloittavan opiskelijan määrä on päätetty laskea kuuteen.  


 

Kurssitiedot, ohjeistus ja ilmoittautuminen Opistopalvelussa


 

Huomio!
Jos kurssilla ei ole tilaa, kannattaa ilmoittautua jonoon. Näin saamme helpoiten opiston toimistolle tiedon, josko pitäisi suunnitella lisäkursseja.


 

Jokiläänin kansalaisopiston kurssiohjelma 2020-2021 (pdf) 

Opinpoluille luonnollisesti Jokiläänin kansalaisopistossa

Kuten koko maailmassa, Jokiläänin kansalaisopistollakin kulunut kevät on ollut erilainen kuin mitä suunniteltiin. Lukukausi päättyi ennen aikojaan ja syksyn kurssiohjelmaa tehtäessä ja sen julkaisuajankohtana ei ole vielä täyttä varmuutta pääseekö syksyn opetus alkamaan normaalisti. Toivottavasti pääsemme aloittamaan suunnitellusti syyskuun puolivälissä, viikolla 38.
Jokiläänin kansalaisopiston lukuvuoden 2020 – 2021 teemana on Opinpoluilla luonnollisesti. Kurssitarjonnassa on painotettu luontoaiheisia kursseja. Syksyn retkeilykurssi ja sienikurssi täydentyvät kevään lintujentunnistuskurssilla, kesäkukkien hoidolla, pihasuunnitelman laatimisella ja hyönteishotellien rakentamisella. Opisto tarjoaa yhdessä Elonkierron Ystävät ry:n kanssa laajan ilmaisen yleisöluentosarjan, jossa aiheina mm. Jokioisten kartanon perinnekasvit, luonnon monimuotoisuus, uudet kasvit ja eläinten hyvinvointi. Ajankohtainen pörriäisteemakin saa jatkoa. Pelasta pörriäinen, pörriäinen pelastaa ruoantuotannon.
Luontoaiheiden lisäksi opiston kurssiohjelmasta löytyy monenmoista muutakin uutta. Yhteistyössä kirjaston kanssa toteutetaan luku- ja kirjoituskurssit Kirjallisuuden maailma ja Jokiläänin kirjoittajat. Keväällä 2020 alkaneet Matalan kynnyksen kuntotanssi ja Itämainen tanssi jatkuvat syksyllä ja vanhojen suosittujen liikuntakurssien lisäksi mm. tutustutaan erilaisiin kehon ja mielen hyvinvointimetodeihin. Nuorimmat liikkujat pääsevät tutustumaan sirkustaiteen saloihin.
Opiston yli kymmeneltä ruoanlaiton lyhytkurssilta löytyy varmasti ideoita arjen ja juhlan ruokapöytien vaihteluun ja monipuolistamiseen.
Kaikkien elämään liittyvät joskus ikävätkin asiat hoituvat helpommin, jos niihin on osannut hiukan varautua. Opiston luennolla kerrotaan kodin tärkeiden asiakirjojen, mm. avioehdon ja testamentin laatimisesta.
Minustako majoittaja? -luennolla selvitellään mahdollisuuksia muuttaa tyhjillään oleva majoituskäyttöön sopiva huone, peräkamari, saunakamari, mökki tai asunto pieneksi sivutuloksi.
Koronapandemian takia muutoksia saattaa tulla nopeastikin. Ideoimme myös uusia kursseja koko ajan ja tiedotamme niiden alkamisesta  täällä kotisivuilla  sekä Facebook-sivullamme. 

Tervetuloa Jokiläänin kansalaisopiston opinpoluille – luonnollisesti!

Timo Mäntyranta
Jokiläänin kansalaisopiston vs. rehtori

 

Jokiläänin kansalaisopiston toimisto

Käyntiosoite: Jokioisten Tietotalo, Humppilantie 9
Postiosoite: Keskuskatu 29 A,
31600 Jokioinen

044 792 8148
jokilaanin.kansalaisopisto(at)
jokioinen.fi
Avoinna klo 11-15, puhelin klo 11-17

Olemme myös 
Instagramissa
Facebookissa
Youtubessa
Peda.netissä